Mölndal inte helt 100
Eric & Marcus

“Det är ens skyldighet att hålla glädjen levande. Det kan vara tungt, men man måste försöka. Om man ger upp och drunknar i sorgen så ökar man världens elände.”  

Tage Danielssons ord känns fortfarande aktuella nu när vi öppnar upp dörrarna till årets revy. Två år har gått sen sist och vi har längtat efter att få se er igen – att uppleva någonting tillsammans. Det behövs i denna bisarra tid. Vi har saknat ögonblicket då ridån och ljuset går upp och föreställningen kan börja. Nu är vi äntligen här. Revyn har aldrig varit så viktig som nu. Skrattet behövs. Gemenskapen behövs.

Varmt välkomna till en kväll fylld av sketcher, sång och dans. Varmt välkomna till en kväll fylld av pliktskyldigt firande! 

/Marcus Gustafsson och Erik Ståhlberg

Bilder från föreställningen

Foto: Marcus ”Helmer” Gustafsson

Ensemble

Anton Nordin

Anton Nordin

Anton kommer från vår grannkommun Göteborg och har varit med i Mölndalsrevyns ensemble sedan 2018. Det var samma år som han vann Revy-SM i kategorin monolog. Det ni! Anton har studerat teater på Skara Skolscen och 2Långs teaterskola i Göteborg. Han har arbetat med barnteater på Daftö Resort, på Liseberg och det har även blivit några filmjobb genom åren. Något inte alla vet om Anton är att han kan allt en människa behöver kunna om centraldammsugare. Humorförebilderna är Grotesco och något som enligt Anton inte är helt hundra är 98+1.

Elisabeth Petersson

Elisabeth Petersson

Elisabeth är född och uppvuxen i Göteborg i en familj där mycket bus och practical jokes förekom. Hennes pappa var revyskådespelare och satte upp en Mölndals-revy på Mölndals Kråka redan på 50-talet. Elisabeth blev tidigt en teaterapa som älskade att klä ut sig och agera. Hon har alltid älskat bus, pruttkuddar och clownnäsor. Det självklara yrkesvalet blev förskollärare och dramapedagog med många roliga uppdrag både i skolan, på kryssningsbåtar och hotell utomlands. Elisabeth var med i Mölndalsrevyn i åtta uppsättningar redan på 80-talet och efter ett längre uppehåll gör hon nu sin tredje uppsättning (eller elfte beroende på hur man räknar). Som nybliven pensionär vickar hon mest på tårna och äter chokladpraliner, men för Elisabeth vore inte tillvaron helt hundra om hon inte fick spela revy.

Henrik Nyström

Henrik Nyström

Henriks familj var mycket musikintresserad när han var liten pojk i Trollhättan och sin teaterbana började han senare som studentspexare på Chalmers. Han gör nu sitt fjärde år i ensemblen, och är även med i Mölndalsrevyns skrivargrupp. Henrik älskar absurd humor och förebilderna är Monty Python, Seinfeld och Lorry. Han är även en riktig bokmal, favoritförfattaren heter Thomas Pynchon. Henrik lyssnar helst på 60- och 70-talsmusik, och något som inte är helt hundra enligt honom själv, är hans besatthet av semlor och vaniljmunkar. Han har till och med en hund som heter Semla.

Karin Mickelbo

Karin Mickelbo

Karin är Lidköpings-tjejen som med stor nyfikenhet flyttade till Göteborg för över 40 år sedan. Hon har ett förflutet i sångensemblen AMANDA, på Folkteatern och Gunneboteatern. Karin fullkomligt älskar revygenren eftersom den både roar och oroar med hjälp av humorns och musikens underfundiga språk. Hon har sysslat med revy i över 20 år nu, vilket gör henne till en av de mest rutinerade i vår ensemble. Själv skrattar hon gott åt snubblande engelsk och Papphammar-humor. En rolig sak om Karin är att hon läser punktskrift om det behövs. Krig är inte helt hundra om man frågar Karin

Lars Magnus Larsson

Lars Magnus Larsson

Lars Magnus, vår nykomling i ensemblen, är född i Karlstad och uppvuxen i Luleå och Öjebyn (Piteå). Nu har Lars Magnus varit bosatt i Göteborg sedan 1972. Han spelade i bandet Text & Musik på 70-talet, har gått Scenskolan och jobbat 33 år som skådespelare på Folkteatern. Han har spelat revyerna R.Ö.V.A. och Jul-RÖVA med vår regissör Erik Ståhlberg, och har även setts i Vanligt Folk, Enbom-Spionoperan, på Kronhusteatern, Teater Bauer och Teater Tofta. Lars Magnus har sprungit otroliga 33 Göteborgs-varv, han har fem barn och en lägenhet i Albanien. Hans stora förebilder som liten grabb var Povel Ramel och Thore Skogman. Idag är Lorrygänget, framför allt Suzanne Reuter och Ulla Skoog, och Killing-gänget hans stora humorförebilder. Lars Magnus färgseende är inte helt hundra, vilket framför allt kvinnor brukar skratta gott åt.

Lena Gustafsson

Lena Gustafsson

Lena har varit stabil medlem i Mölndalsrevyns ensemble i hela 26 år. Hon kommer från Kungsbacka, men bor i Lindome. När hon var yngre reste hon runt med Up with people och uppträdde runtom i världen under två års tid. Hon har varit med i flera uppsättningar med fria teatergrupper, spelat barnteater och fars på Nääs slott. Hon har även synts i tv-serier som Hemma hos Olsson och Rena Rama Rolf samt gästspelat i den halvimproviserade föreställningen Halvklart med GbgImpro. Lena Nyman, Patricia Routledge, Dawn French och Suzanne Reuter är några av Lenas humorförebilder. Vad ni kanske inte vet är att Lena föddes med två tänder och en rödhårig kalufs. Att köra bil i 50 är inte helt hundra, enligt Lena.

Manda Strid Bomander

Manda Strid Bomander

Manda växte upp i en folkmusikfamilj i den lilla staden Vetlanda i Småland, och vid sidan om fiol och piano föddes tidigt ett intresse för att skriva egen musik. Efter ett gäng år i Vetlandarevyn och kompositionsstudier på folkhögskola bar det 2012 av till Göteborg och senare fantastiska Mölndal. Förutom sina kreativa projekt arbetar hon som förskollärare i Bifrost. Manda gör sin tredje uppsättning i Mölndalsrevyn, men sin andra i ensemblen och skrivargruppen. Hon har också spelat sommarrevy på Teaterhuset och är medlem i Teater Mandolin. På ena överarmen har Manda sina humorförebilder Varan-TV:s logga intatuerad, och hon har en något udda och överdriven fascination för kristaller och sekter. Något som definitivt inte är helt hundra enligt Manda, är knark, krig och Kristi Brud.

Sara Sanzén

Sara Sanzén

Sara är från Hisingen och bor nu i Ytterby i Kungälv. Hon revypendlar till Mölndal sedan 2016 som ensemblemedlem och del av skrivargruppen. Sara har dansat och sjungit sedan barnsben och spelat teater i drygt 20 år i olika frigrupper och teaterföreningar. Hon har också jobbat på Spökhotellet Gasten som spöke. Humorförebilderna är många, men Galenskaparna & After Shave har funnits med längst och har präglat mest. Sara lånar gärna ut pennor till kändisar, bland annat Rod Stewart och John Cleese. Hon är inte helt hundra på att befinna sig i trånga utrymmen.

Producent & regissör

Marcus

Marcus Gustafsson

Vår nye producent Marcus gör nu sitt första år i Mölndalsrevyn. Han kommer ursprungligen från Linköping och har alltid haft humor som sitt uttryckssätt. Marcus första komiska projekt som han producerade ägde rum för 20 år sedan och var en pjäs baserad på serietidningen Rocky. Han hade en kort karriär som illusionist, men var lite för lat för att bli en ”riktig trollkarl”. Det var roligare att misslyckas och försöka hämta hem publiken efter floppen. Marcus träffade Erik Ståhlberg för första gången för över tio år sedan då de arbetade tillsammans på Folkteatern. Där producerade Marcus de mest märkliga projekten, bland annat Lars Noréns första och enda barnteaterföreställning. Marcus är uppväxt med Gösta Ekman och älskar absurd gränslös humor. Även Killinggängets ironiska humor har påverkat honom mycket. Marcus tycker inte att det är helt hundra att behöva vara helt hundra.

Erik Ståhlberg

Erik Ståhlberg

Erik, vår nygamle regissör, är född i Göteborg och gaisare. Hall Special, 2005 var den första Mölndalsrevyn han regisserade och efter det har det blivit ett antal. Förutom revyer har han gjort kabaré, folklustspel, komedi, fars, drama, barnteater, musikal och musikprogram, det vill säga rört sig i alla grumliga vatten man kan hitta. Han har dessutom undervisat på Teaterhögskolan, Balettakademin, Skara Skolscen och suttit i de mest skumma jurygrupper man kan fantisera om. Om Erik lyfter sin högerhand rakt upp så växer en stor kula ut på armbågen. Han kan dessutom vifta med öronen och emellanåt sanndrömmer han. Eriks humorförebilder är Charlie Chaplin, Helan och Halvan, Eddie Izzard och Susanne Reuter. Korsningen med trafikljus efter Lundbytunneln i nordlig riktning är enligt Erik inte helt 100.

Övriga medverkande

Regissör/bearbetning
Erik Ståhlberg

Producent/registöd
Marcus Gustafsson

Koreograf
Anna G Jansson

Ensemble
Anton Nordin
Elisabeth Petersson
Henrik Nyström
Karin Mickelbo
Lars Magnus Larsson
Lena Gustafsson
Manda Strid Bomander
Sara Sanzén

Ljus
Henrik Johansson

Ljudsättning
Henrik Marzelius
Daniel Pawholm

Ljud-/ljustekniker
Marcus Olsson
Sebastian Lökkeberg
Oliver Lökkeberg

Skrivargrupp
Erik Jensen
David Johansson Axberg
Göran Ljungkvist
Peter Mannerfelt
Henrik Nyström
Johan Palm
Elisabeth Petersson
Sara Sanzén
Karin Svenner
Stefan Sjö
Manda Strid Bomander
Robert Cronholt
Emil Cronholt
Anton Nordin

 Scenografi och bygg
Lenny Alvefelt
Jimmy Lökkeberg
Oliver Lökkeberg
Sebastian Lökkeberg
Jim Gustafsson
Ted Gustafsson
Tony Näslund
Alexander Lökkeberg

Publikvärdar
Helena Bruhns
Christian Lundström
Jimmy Lökkeberg
Malin Lökkeberg
Marie Lökkeberg
Nathalie Lökkeberg
Tony Näslund
Janne Eriksson

Scenmästare
Charlotte Moore
Daniel Hjalsted

Påkläderska
Ulla Karin Olsén

Biljettbokning
Malin Lökkeberg

Lokaler
Ted Gustafsson
Jimmy Lökkeberg

Orkestern 99,9
Andreas Nordanstig, keyboard, repetitör arr.
Bengt Bengan Holm, trummor
Janschie Börjesson, gitarr
Börje Nilsson-Mäki, bas

 

Kostym
Doris Kjaer

Rekvisita
Familjen Lökkeberg

Smink & Peruk
Elisabeth Petersson

Press & marknad
Marcus Gustafsson
Evelyn Cerda
Stefan Sjö
Sara Sanzén
Lenny Alvefelt
Marcus Olsson
Manda Strid Bomander

Affisch
Jonatan Sahlin

Hemsida
Marcus Olsson

Program
Aerdernix H. Kiss

Foto
Marcus ”Helmer” Gustafssson

Tack till
Tryckkedjan
Henrik Marzelius, Göteborgs Scenteknik
Mathias ”Ejban” Abrahamsson
Centraldammsugarexperten

Nummer

Ram
Text: Henrik Nyström och Erik Ståhlberg

Förlåt att jag stör
Text: Sara Sanzén

Akt 1

Entré: Mölndalsrevyn 2022 (Alla)
Musik: Carola – Säg mig var du står
Text: Sara Sanzén

To-do (Lars Magnus, Anton & Henrik)
Musik: Arvingarna – I do
Text: Stefan Sjö

Det går in (Karin & Lena)
Text: Emil Cronholt, Robert Cronholt & Karin Svenner

Vad hon egentligen tänker på (Manda)
Musik: Elvis – Heartbreak hotel
Text: Göran Ljungkvist

Superkommunen (Anton, Elisabeth, Karin, Lars Magnus, Lena, Manda & Sara)
Musik: Måneskin – Zitti e buoni
Text: Karin Svenner

Organiserad brottslighet (Henrik, Sara, Lena & Lars Magnus)
Text: Karin Svenner & Robert Cronholt

Hårt regn (Karin och kör)
Musik: Bob Dylan – Hard rain
Text, Göran Ljungkvist

Konspirationspraktiker (Henrik)
Text: Håkan Johnsson

Åsiktsrapsodi (Manda, Karin, Lars Magnus & Henrik)
Idé: YouTube
Text: Sara Sanzén

Sverige är fullt (Elisabeth)
Musik: Evert Taube – Calle Schewens vals
Text: Robert Cronholt

Dialektrestaurang (Henrik, Sara & Lena)
Text: Henrik Nyström

Runaway Blues – en pastisch (Anton)
Text och musik: Manda Strid Bomander & Johan Palm

Vi är tillbaks igen (Alla)
Text och musik: Manda Strid Bomander

Akt 2

Möllans fria teater (Alla)
Musik: ABBA
Text: Sara Sanzén

Pengafällan (Anton & Lars Magnus)
Text: David Johansson Axberg

Foliehattar (Lars Magnus & Elisabeth)
Musik: Carl Gustaf Lindstedt – Tagelsjortan på
Text: Stefan Sjö

Vår moder jord (Karin, Sara & kör)
Musik: Sia – Chandelier
Text & koreografi: Sara Sanzén

Ut med naturen (Lena)
Text: Håkan Johnsson

Ö (Sara & Lena)
Text: Karin Svenner

Låt mig tänka på det (Manda & Henrik)
Musik: Meatloaf – Paradise…
Text: Manda Strid Bomander

Fruktstund (Karin, Lena, Anton, Elisabeth)
Text: Robert Cronholt

Hälsa gud från Ebba (Lena & kör)
Musik: Blå tåget – Hälsa gud
Text: Göran Ljungkvist

Salig sängsoppa (Manda, Anton & Lars Magnus)
Text: Manda Strid Bomander

Skit på dig, Putin! (Henrik, Lena, Lars Magnus & Anton)
Musik: Ebba Grön – Staten och kapitalet
Text: Göran Ljungkvist

Go Mölndal (Henrik, Lena, Lars Magnus & Anton)
Musik: 50 Cent – In da club
Text: Manda Strid Bomander

Vi firar dubbelt (Alla)
Musik: We go together från Grease
Text: Sara Sanzén

Mölndals Stad - Superkommun 2021