Mölndalsrevyn 2020 – Skrattehöjning!

Stadshusets reception är skådeplatsen för Mölndalsrevy 2020

Här möter vi receptionisten som får allt mer att göra när budgetar dras ner och ekonomin stramas åt allt mer. Vi träffar också kommunchefen som fick sparken men kan roa sig med sin nya fina fallskärm. För att inte tala om de glada vildsvinen som bökar runt i stadshuset. Allt detta måste ju få ett stopp!

Därför spänner Mölndalsrevyn i år alla muskler för att iscensätta en skrattehöjning. Den moderata ledningen höjde ju skatten, som motvärn tänkte vi höja skratten. Det tror vi är en mer välkommen present till Mölndalsborna.

Kom till oss på Möllan och skratta så känns det sen lättare att skatta.

”Mölndalsrevyn bjuder på skrattfest”

Årets regissörer Kent Vickell och Daniel Pawholm har denna gången lyckats väl. Placeringen är Mölndals kommunhus, rekvisita och scenografi är klädsamt sparsam, i besparingsivern tjänar reception och orkesterdike samma utrymme. Som om det inte räcker med det läggs allt mer uppdrag på den flitiga receptionisten Susanna Rondell, spelad av fyndet Manda Strid Bomander. Det blir lokalhumor med slagkraft, där allt från slängar till kommunens egna politiker – där Henrik Nyström gör ett elakt porträtt av och deras utspel till höjd nationell blick hela vägen till Sölvesborg.

Kai Martin, Bloggare

Bilder från föreställningen

”En framgångsrik skrattfest

Det blev en framgångsrik skrattfest när årets Mölndalsrevy hade premiär under söndagskvällen. Publiken hyllade föreställningen i pausen och även kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten (M), som fick se sig själv ta plats på scen, verkade road.

Ett av de lokala numren som lockade till extra mycket skratt handlade om före detta kommundirektören Håkan Ahlström, som förra året fick sparken och ett avgångsvederlag på 1,8 miljoner kronor.

Magnus Lindholm, som iklädde sig rollen som stadsdirektören, fick publiken att vrida sig av skratt när han med ett brett leende kastade pengar omkring sig en trappa upp från scenen där han lyckligt drog i sin fallskärm.

Camilla Moestedt

Mölndalsposten

Mölndalsrevyn lyckas locka och förvalta nya förmågor

Manda Strid Bomander, ett av årets nytillskott i ensemblen. En verklig motor, som både kan sjunga och spela också, ett bra exempel på hur Mölndalsrevyn lyckas locka och förvalta nya förmågor. Och para dem med veteranerna. De stabila klipporna Karin Mickelbo och Lena Gustafsson sprudlar fortfarande, efter mer än 20 år på revyscenen, av energi och spelglädje. De två svarar också för årets bästa nummer.

Lis Hellström Sveningson

Göteborgds-Posten

För högupplösta pressbilder, vänligen kontakta info@molndalsrevyn.se

Medverkande

Anton

Anton

Ensemble

Anton är göteborgaren som gör sitt tredje år i Mölndalsrevyn. Efter fotbollskarriären har han sadlat om och studerat teater på 2Lång och Skara Skolscen samt arbetat som kanin och pirat. Anton älskar att skådespela, sjunga, få människor att skratta och se GAIS klara sig kvar i Superettan. Grotesco och Killinggänget är två av hans förebilder.
Anton hälsar er alla hjärtligt välkomna!

Elisabeth

Elisabeth

Ensemble

Elisabeth älskar skratt! Och därtill den underfundiga humorn. Elisabeth är uppvuxen i en familj där bus och humor hörde till vardagen och med en pappa som spelade revy. Det präglade henne och efter dramagrupper på gymnasiet var Elisabeth med i Mölndalsrevyn i sju uppsättningar på 80-talet. Efter det blev det Show och Cabaret utomlands med Vingresor och tio sommarrevyer i Göteborgs Sommarunderhållnings regi. Elisabeth har också jobbat med underhållning på Danmark- och Finlandsbåtarna. Hon är utbildad dramapedagog och arbetat med drama i skolan. Efter många års uppehåll är nu Elisabeth tillbaka i Mölndalsrevyn sedan förra året och hon bara älskar det! Det är en sådan gåva att få underhålla och locka till till skratt!

Henrik

Henrik

Ensemble

Henrik tycker att alla förtjänar ett gott skratt! Och att ett skratt är godare i sällskap. När du sitter i en fåtölj! En fåtölj som befinner sig på Möllan i Mölndal. Henrik är gammal studentspexare som nu hittat tillbaka till scenen. I år gör han sitt tredje år i Mölndalsrevyn. Han tycker månaderna när vi sätter ihop och repar in revyn är bland de bästa på hela året. Som bara överträffas av de månaderna vi framför revyn, för er Mölndalsbor och gäster från förorterna.
Karin

Karin

Ensemble

Karin är en Lidköpingstös som med stor nyfikenhet flyttade till Götet för snart 40 år sedan. Musiken, teatern tillsammans med humorn har alltid funnits nära och förutom Mölndalsrevyn, där hon i år för 20:e året i rad kliver upp på scenen, har hon ett förflutet i bla. Sångensemblen AMANDA, Folkteatern och Gunneboteatern. REVY! Denna otroligt härliga genre där man både får roa men också oroa med hjälp av humorns underfundiga språk…….Karin bara ÄLSKAR DET!!!
Lena

Lena

Ensemble

Lena kommer från Kungsbacka men bor sedan över 20 år i Mölndals kommun. Hon har turnerat och uppträtt på många scener i världen med kompisar från flera länder bl.a. på invigning av Superbowl i Indianapolis, tillställning arrangerad av Bob Hope, idrottsevenemang i Ukraina, Mexiko mm. Utöver sina 24 år på scen i Mölndalsrevyn  har hon spelat farser bl.a. vid Nääs slott, varit med i tv-produktioner, arbetat som dramapedagog i Mölndal men även pluggat till speciallärare. I nuläget arbetar hon som rektor. Humor är en viktig komponent i livet där skratt, tårar och yttrandefrihet gör att hon fortfarande älskar att spela revy tillsammans med det goa gänget i Mölndalsrevyn.

Magnus

Magnus

Ensemble

Magnus är uppvuxen i grannbyn Mölnlycke och har flyttat runt lite i Göteborgsområdet innan han tillslut slagit ner bopålarna i Askim. Under sina studier på Chalmers blev han begeistrad av spexet och det blev sedermera hans inkörsport till sång- och teatervärlden. Efter denna tid fick han blodad tand och har sedan dess satt upp egna uppsättningar tillsammans med kompisar i olika konstellationer. Ett av hans äventyr var Teater Cyklon som innebar en teaterturné genom hela Sverige på cykel. Genom åren har han showat i många möjliga och omöjliga sammanhang och detta är numera en krydda i livet som han inte klarar sig utan! På dagarna driver han projekt i ett av Mölndals nya landmärken, det runda Essity-huset, bara ett stenkast från Möllan. Han älskar att ha sin familj och vänner nära och även att komma ut på havet och segla. Som nykomling i ensemblen i år så kommer han definitivt höja nivån med sina två meter över marken!
Manda

Manda

Ensemble

Manda är en av två nykomlingar på Möllans scen i år. Hon kommer ursprungligen från Vetlanda, men har sedan länge lämnat Småland, och bor numera granne med Mölndals nya fantastiska Galleria. Hon har studerat komposition och jazzsång, men nu för tiden är hennes yrke förskollärare. På fritiden tränar hon poledance, spelar fiol och samlar på flummiga stenar. I sin ungdoms dagar syntes hon länge i Vetlandarevyn som bl.a. dansare och koreograf. Den bästa humorn, om Manda får bestämma, är 90-talsserien Varan-TV. Det är hennes andra år i Mölndalsrevyn, men första året på scenen.

Sara

Sara

Ensemble

Sara kommer ursprungligen från Göteborg, men bor nu i Ytterby i Kungälvs kommun. Hon har spelat teater, dansat och sjungit i olika grupper de senaste 20 åren, bland annat Strängnäsrevyn. Sara älskar att få människor att skratta (och ibland gråta) och tycker särskilt om att använda olika dialekter och kroppsspråk för att bygga karaktärer. Förebilderna är Galenskaparna & After Shave, Hasseåtage och Monty Python. Sara gör sitt fjärde år i Mölndalsrevyn.