Revy-TV

I väntan på nästa revy!

#5: Göran och Karin minns den 22 juli
Göran Ljungkvist och Karin Mickelbo minns Revy-SM 2012 och vinsten av ”Karl Gerhard-hatten” med numret ”22 juli”.

Text: Göran Ljungkvist och musik Bob Dylan. Framförd av Karin Mickelbo, med Kent Vickell på gitarr.

Från revyn ”Hem till Kvarnbyn” 2012

#4: Manda minns rullstolen i Mölndal innerstad
Manda är tillbaka med ännu ett minne om en stol… på hjul.

Bara dagar innan premiären 2020 gick vi runt i Mölndal innerstad och filmade några av karaktärerna, inför storögda Mölndalsbor, till ett klipp som sen skulle bakas in i föreställningen och visas på storbildsskärmen på scenen.
I klippet ska receptionisten ”Susanna Rondell” rusa ut från scenen för att stressad hämta upp pensionärer för vidare transport.

Men, hon hinner inte längre än till första kurvan innan hon, helt utanför manus, halkar till och drattar på ändan! Alla vi inblandade viker oss dubbla av skratt.

Vi lät detta helt oplanerade inslag av slapstickhumor vara kvar och det lockade till många skratt även senare hos publiken.

PS: Både Manda och de nya strumpbyxorna klarade sig utan skador.

Från revyn ”Skrattehöjning” 2020

#3: Elisabeth minns en scendebut
För 30 år sedan stod Elisabeth på Mölndalsrevyns scen och fick uppleva en ung grabbs scendebut. Grabben som senare skulle gå långt och bli en av landets mest välkända artist och skådespelare. Kan du gissa vem?

Från revyn ”Baktankar” 1991

#2: Manda minns den trasiga stolen
Mitt under pågående föreställning gäller det att tänka fort när en oväntad situation uppstår. Mandas kvicktänkthet får dock oväntade konsekvenser för en annan i ensemblen.

Från revyn ”Skrattehöjning” 2020

#1: Ejban minns Lennart Olssons allra sista föreställning i Mölndalsrevyn
Revyräven Lennart Olsson var med redan på 70-talet och startade Mölndalsrevyn. Under många år var han med i ensemblen och hans Kal och Hildur var alltid uppskattade inslag på scenen. ”Ejban” minns tillbaka på den allra allra sista föreställningen Lennart gjorde på Mölndalsrevyns scen. Gamla och nya revyare slöt upp och tackade honom lite extra med ett extrainsatt finalnummer. Tack för allt, Lennart.

Från revyn ”Babbels Torn” 2008